Onze historiek

Twee generaties passie voor wijn.

In 1955 startte Paul Ghoos zijn wijnhandel en meer dan 40 jaar stond hij aan het hoofd van Wijnhandel Ghoos.

Van bij de start stond het contact met de wijnbouwer centraal. Jaarlijks trokken Paul en zijn broer Jos naar Frankrijk om ter plaatse te proeven en te selecteren.

Begin jaren ’70 werd wijnhandel Ghoos omgevormd van een éénmanszaak naar een NV. Deze uitbreiding vertaalde zich in een grotere voorraad, uitgebreider assortiment en bijkomend personeel.

Een nieuwe moderne opslagruimte werd in 1972 gebouwd. Die ondergrondse en bovengrondse kelder naar Frans model biedt bewaarplaats aan meer dan 100.000 flessen in ideale omstandigheden.

Wijnexpertise
sinds 1955

Paul Ghoos op speurtocht in de Bordeauxstreek

Van vader op zoon

In de jaren ’90 heeft Paul Ghoos zijn handel in handen gegeven van twee van zijn zonen Luc en Marc. Begin 2000 nam Rob Ghoos de boekhouding onder zijn hoede.

Marc Ghoos

Marc liep stage bij Château Clarke-Rothschild en volgde er van september tot maart het ganse vinificatieproces.

Hij bekwaamde zich verder aan het bekende Coovi-Ceria te Brussel. Hij behaalde er het diploma van sommelier, gericht op kritische wijndegustatie en parate kennis van wijn in al zijn aspecten.

Luc Ghoos

Ook Luc Ghoos haalde zijn diploma van sommelier aan het Coovi-Ceria Instituut in Brussel.

Hij vervolledigde deze vorming door een specialisatie in de biochemie, wat hem uitstekend in staat stelt om met de wijnboeren en oenologen van de wijndomeinen te spreken. En hun wijnen te beoordelen en te selecteren uiteraard. 

Wijn wordt democratisch

In de jaren ’80 en 90′ was wijn niet langer een privilege van de burgerij. Zowel jong als oud ontdekte de geneugten van deze nobele drank.

Wijlen Paul Ghoos zag dat aankopen en hij opende in 1985 als eerste in de streek een hedendaagse wijnwinkel.

Via de winkel vond de moderne wijnliefhebber zijn weg naar Wijnhandel Ghoos. Voor deze liefhebber speelt herkomst een minder belangrijke rol en staat een gegarandeerde kwaliteit centraal. 

Dat is net wat Wijnhandel Ghoos u biedt.

De wijnmarkt is vandaag erg internationaal. Dagelijks doen nieuwe wijndomeinen, streken en landen hun intrede. U krijgt een ruime keuze van zowel Franse, Italiaanse, Spaanse, Portugese, Chileense, Zuid-Afrikaanse, Argentijnse, … en Australische wijnen.

Het assortiment bij Ghoos vertegenwoordigt meer dan 500 soorten wijnen, champagnes, likeuren en sterke dranken uit alle wereldhoeken.

Onze aanpak.

Het steeds groeiende aanbod maakt een correcte wijnkeuze complexer voor de liefhebber. Kijk maar naar de wijnrekken in alle winkels.

Ons credo: achter elke fles schuilt een individu.

Dat hebben we geleerd van onze vader, Paul Ghoos. Wij kennen het verhaal van elke fles in onze winkel. Net als wij werken we enkel met wijnmakers met passie.

Dankzij zulke zorgvuldige selectie, intensieve voorstudie, leerrijke speurtochten ter plaatse en een flinke dosis ervaring hebben wij de laatste decennia ons aanbod sterk uitgebreid.

Van oorsprong specialiseerden we in Franse wijnen. Dat hebben we gestaag uitgebreid naar andere landen en werelddelen.

U zoekt kwaliteit en betrouwbaar wijnadvies, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

U vindt ons assortiment online. Blader door ons ruime aanbod van wijnen en sterke dranken.

Kom gerust ook eens vrijblijvend langs in onze winkel. Of profiteer van onze feestformules.

 

Tot binnenkort,

 

Luc, Marc en Rob Ghoos